Kinderopvang
De Toermalijn
in Halsteren

Spelenderwijs voorbereiden op het basisonderwijs

Al op jonge leeftijd leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken en bij De Toermalijn krijgt uw kind hier alle ruimte voor.

LPS De Toermalijn biedt een peuteropvang op locatie. Voor de dagopvang en de BSO werken we nauw samen met Zo Kinderopvang. Op deze manier kunnen we een vertrouwde en veilige omgeving bieden waarin uw kind spelenderwijs kan groeien en zich kan ontwikkelen.

Peuteropvang

Spelletjes spelen met leeftijdsgenootjes, kastelen bouwen in de zandbak of samenspelen met de kleuters op het speelplein. Spelenderwijs en vanuit een veilige basis leren en ontwikkelen kinderen zich bij De Toermalijn. Hierbij maken we gebruik van de voorschoolse methode: Startblokken van de basisontwikkeling. In deze methode gaan we uit van het kind zelf. Spel en beweging is de basis.

Om het spel te verrijken en uw peuter een stapje verder in zijn ontwikkeling te brengen speelt de pedagogisch medewerker met de kinderen mee. We kunnen zo nóg meer naar het kind kijken en daardoor uw kind goed voorbereid naar het basisonderwijs laten gaan!

We hebben er bewust voor gekozen om de tijden van de peuteropvang aan te passen aan het basisonderwijs. Op deze manier hebben ouders dezelfde haal- en brengtijden. Een dagdeel bestaat uit 3 uur en als de kinderen een middagdeel hebben, dan eten ze gezellig een boterham mee! Ook hebben we een eigen buitenspeelruimte, aangrenzend aan de groepsruimte, waar peuters veilig kunnen spelen.

Het basisonderwijs; spannend

Spannend is het zeker! Maar door de warme samenwerkingen met De Toermalijn Basisonderwijs kan uw kind alvast wennen aan de kleuterklassen. Uw peuter gaat regelmatig met een pedagogisch medewerker naar de kleuters. Hier kunnen ze kiezen uit uitdagende werkjes en kunnen ze alvast wennen aan de juffen.

Daarnaast worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd en spelen peuters en kleuters samen op één speelplein. Bij De Toermalijn doen we er alles aan om de overstap naar het basisonderwijs te versoepelen. Het moet een natuurlijk verloop zijn; één vloeiende ontwikkel- en leerlijn.

Kinderdagverblijf en BSO

Op de locatie van LPS De Toermalijn is een kinderdagverblijf en een BSO van Zo Kinderopvang gehuisvest. We werken nauw met elkaar samen om kinderen een veilige, vertrouwde omgeving te bieden met één doorlopende ontwikkellijn. Deze leerlijn loopt vlekkeloos en zonder zorgen in elkaar over. Wilt u meer weten over dagopvang en BSO? Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van Zo kinderopvang.